job Kontroll og sikkerhet

Stifinneren – hjelp på veien til god styring av informasjonssikkerhet

Stifinneren hjelper deg å finne veien fram til god og effektiv styring av informasjonssikkerhet i din virksomhet.

Det finnes mye veiledning om hvordan man bør arbeide med styring av informasjonssikkerhet. Mange synes allikevel det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, og hvordan man skal legge opp arbeidet med etablering eller forbedring av internkontrollen.

Stifinneren hjelper deg å finne veien fram til god og effektiv styring av informasjonssikkerhet i din virksomhet. Sammen med andre skal du gjennom uoversiktlig og vanskelig terreng, og da kan det være fint å ha et kart og en sti dere kan følge.

Alle kan benytte Stifinneren som et ekstra hjelpemiddel for å navigere gjennom veiledningen Internkontroll i praksis – Informasjonssikkerhet. Oppdag hvordan etableringsaktiviteter benyttes for å etablere eller forbedre styring av informasjonssikkerhet, og se dem i sammenheng med styringsaktivitetene.

Stien består av etapper med flere steg. Stifinneren gir deg korte beskrivelser av etappene og stegene, og du får også gode tips på veien.

Gjør deg kjent med alle etappene før du begynner. Reisen vil virke lang, men du vil etter hvert oppdage at det ikke er så komplisert og uoversiktlig som det kan se ut til ved første øyekast.

Stifinneren på tre minutter

Det er du som kjenner din virksomhet best. Når du har god forståelse for hensikten med etappene og aktivitetene som skal gjennomføres, kan du bruke resten av veiledningen Internkontroll i praksis – Informasjonssikkerhet til å tilpasse etappene til dine behov.

Etappene går så inn i en loop. Det er begynnelsen på en jevnlig runde som bidrar til kontinuerlig forbedring av styringen av informasjonssikkerhet.

Stifinneren kan brukes av alle – på ulike måter

Nybegynner – ved å følge Stifinneren vil du:

  • kunne ta ting etappe for etappe og ende på et bra sted
  • forstå hvorfor Internkontroll i praksis – Informasjonssikkerhet er utformet slik som den er
  • bli i stand til å se skogen, ikke bare trærne

Erfaren person – ved å sette deg inn i Stifinneren vil du:

  • få inspirasjon til å finne en god sti i det terrenget du befinner deg i
  • oppdage hva som ligger til grunn for utformingen av Internkontroll i praksis – Informasjonssikkerhet, og forstå hensikten med struktur og innhold

Kilde: www.digdir.no

Vil du høre mer om Stifinneren, kan du møte Katrine Aam Svendsen i Digdir på Årskonferansen i Trondheim 30. – 31. mai. Les mer om programmet og meld deg på HER.