Intervjuteknikk

Gode spørsmål leder til gode svar. Men hva er et godt spørsmål?

14. Jun - 14. Jun 2019
Kl. 08.30-16.00

Intervjuteknikk med Håkon Haugsbø

14.06.2019 Kl. 08:30 - 16:00 IIA Norge

Gode spørsmål leder til gode svar. Men hva er et godt spørsmål? Og hvordan kan vi bruke riktig intervjuteknikk for å få mennesker til å åpne opp og dele informasjon? Hva er feilene alle intervjuere gjør, men få tenker over? Og hva kan vi gjøre for å unngå at intervjuet sporer av eller stopper opp?

Den erfarne gravejournalisten Håkon Haugsbø er kjent for sine nærgående intervjuer i blant annet NRK Brennpunkt. På dette kurset lærer han bort teknikkene og metodene som gjør deg til en bedre intervjuer. Haugsbø deler sine erfaringer fra et kvart århundre i journalistikken, og gir deg nyttige tips til enkle metoder for å lykkes i intervjusituasjonen.

IIA Norge bidrar med praktiske eksempler fra internrevisjonen.

NB! Kombiner dette kurset med Skriv så det selger! den 13. juni og få 1000 kroner i rabatt.

 

 

 

 

Påmelding til: Intervjuteknikk med Håkon Haugsbø

Standardkostnad: 4500
Medlemskostnad: 3800

Felter markert med * (asterisk) er påkrevd.

Ja
Nei

Kvinne
Mann


Påmelding

Forelesere

Håkon Haugsbø

Håkon Haugsbø har over 20 års erfaring som journalist og programleiar i NRK, i program som Dagsrevyen, Sommeråpent, Forbrukerinspektørene, TV-aksjonen og Brennpunkt.

I ei årrekke var han NRK Brennpunkt sitt ansikt utad, og forvalta graveredaksjonen sitt truverde og tyngde i mange krevjande saker. Gjennom journalistjobben har Haugsbø møtt menneske frå alle samfunnslag, og i alle slags livssituasjonar. Han er kjend for sitt skarpe blikk og nærgåande tone i intervjua, og for likevel å behalde ei lun stemning og ein avslappa tone.

Haugsbø var i fleire år leiar for Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse, som kvart år deler ut den høgthengande SKUP-prisen. Han var presseoffiser for NATO i Kosovo, og kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp i fem år.

«Håkon har ein eigen evne til å snakke med intervjuobjekta sine. Han leitar etter ting som ikkje ligg oppe i dagen. Han evnar å få intervjuobjekta til å seie ting som andre ikkje greier å få fram. Han er god til å stille spørsmål, og han har ein tillitvekkande måte å være på som gjer at folk senker guarden. Han får dei til å opne seg og sei det dei faktisk meiner om ting.”

Petter Myhr, direktør for Olavsfestdagene, Trondheim

Les mer